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れだん店主の奮闘記

2008年に大阪の谷町四丁目にオープンする「れだん」店主の開店までの苦闘を書いていきます。みなさん意見や感想を聞かせてください。応援してください。

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Author:かもん
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Halkasu料理教室阿倍野ハルカス
試作中~

今週日曜日に阿倍野ハルカスで行なわれる料理教室。

糖尿病の人の為の楽しい食事。
糖尿病の人でも手軽に頂けるお酒の肴。

低脂肪、高タンパク、減塩、
野菜たくさんの料理の提案。

今回は昆布の旨味を活かして。

気軽に手に入る食材で
鶏ささみの昆布締め。

富山県は江戸時代より北前船で北海道から送られた昆布を大量に消費しており、その利用方法の一つがこの昆布締めである。 こうする事で傷みが早い刺身が、数日持つことが知られている。 昆布に水分を吸われて身が締まり、昆布の旨味(グルタミン酸等)が刺身に移ることで、元の刺身とはまた違った深い味わいとなる。 サス(カジキ)が一般的だが、ブリやタイ、ヒラメ、イカ、甘エビ、ホタルイカ他、ほとんどの刺身に応用できる。山菜や牛肉などに応用されることも多い。 サワラのように肉の軟らかい魚では、刺身よりむしろ昆布締めのほうが肉質が締まり食味も向上する。魚屋などで加工された物が刺身と同様にパックで販売されているほか、余った刺身を使って家庭でも作られる。

とりあえず、今有る食材で

イメージトレーニング⁉︎

さぁー上手くいくかな?

It's being made-. The cooking class performed by Abeno Hal refuse on Sunday of this week. Fun meal for a person with diabetes. The relish taken with sake even a person with diabetes can receive easily. Low-fat and high protein reduce salt. Suggestion of a dish of many vegetables. Please utilize the flavor of the seaweed this time. With the ingredients I get casually. Seaweed end of chicken breast meat. Toyama-ken is consuming the seaweed sent from Hokkaido by merchant cargo ship more than the Edo Period in quantities, and one of the procedures is this seaweed end. A sting is early by doing it this way, it's learned that sashimi keeps for several days. The flavor of the seaweed (glutamicacids) breathes water in seaweed, and is tense, and to move to sashimi, and original sashimi will be the different deep taste again. A suspension (sword fish) is general, but it can be applied to yellowtail, red snapper, sole, squid, sweet shrimp, a toyama squid and others and most sashimi. It's often applied to wild vegetable and beef. With the soft fish which is meat like Spanish mackerel, in fact than sashimi, the one of seaweed end, the quality of meat also improves the seal food taste. The one processed at a fish shop is also made with a pack at home using sold other excess sashimi like sashimi. With the ingredients which are here now for now. Image training⁉,︎. Well, do you go well?
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