さぁ~10月も今日で営業終了~☆
本日、急遽、
昨日のお客様ハイアットリージェンシーホテルで、一緒に働いていた現在、某有名ホテルのチーフバトラー 雄一ちゃんが、
休日なのに、
3時間だけ休みの中で、
お手伝いしてくれました❗️
ほんまに有難うごさいます☆
ほんまに色々な方々にたすけられております。
ほんまに多謝❗️
もちろん報酬はなしです
、美味しいお酒と賄いで!
ゴメンね~~☆
副業は駄目ですからね.....w
さ~て、
来月、これからが、旬の
糖尿病の方にも良い健康野菜
11月河内長野産れだん親父農園のトピナンプール菊芋と昔昔、豊臣秀吉さんも好んで食べられていた、大阪松原のツムラ本店の河内鴨とコラボレーション
西洋料理では、
定番の組み合わせですね☆
でも、
日本料理の技術、発想で、
新しい料理になる.....
ラテン大阪.❗️?
ザ大阪?w的な愛着ある地域
....地元の南大阪の食材に歴史に敬意を
詳細が後日.....
その為の器ずっと考えていた所、
なんと器屋さんにふらっと立ち寄ると偶然の出会い.....
あるだけ大人買い.....?
でも9個しかない.....
でも多分エエ感じになりそう~w⁈
岐阜県美濃焼.....
青色がはいったシックな器
青色原色は、自分の中で非常に
料理盛り付けても器の色が、強すぎて、料理がはえてこない......
苦手な器.....
これは、茶色がベースの青色の装飾
うーん上手く行くんかな?
料理は。試作試作の結果だいぶ
よくなって来てます~☆
さぁ~時間がない頑張ろ~
皆様お楽しみに~☆
豊臣秀吉は鴨肉を好んで食べたとされ、近江の長浜から大阪に居城を移してからも、琵琶湖の鴨のおいしさを味わうために、大阪でも飼育を奨励したといわれています。
鴨ロースや鴨なんばなどに使われる鴨肉の産地が、大阪にあることは意外と知られていない。起源は、豊臣秀吉が鴨の飼育を奨励したことにさかのぼる。江戸時代に入ると、天神祭のある土用の丑の日に「鴨のすき焼き」を食べるのが大阪では一般的だった。明治末期に鴨の飼育が産業化され、大阪は一大産地として発展。昭和40年頃まで約200軒の生産業者が存在し、にぎわっていた。
その中心地は、大阪市城東区から松原市にかけて広がる湿地帯だ。当時は一帯が羽色で真っ白に染まるほどの数を飼っていたという。ここで生産された鴨は河内鴨として全国に出荷された。現在、業者は数軒に激減したが、今も昔ながらの飼育方法にこだわる店がある
地下鉄谷町線長原駅を降りて徒歩約25分。西名阪自動車道松原ジャンクションからもほど近い府道沿いに、河内鴨の専門店「ツムラ本店」がある。
創業は明治2年ごろ。3代目店主が「合鴨」という言葉を命名したことでも知られる。もともとは孵化(ふか)専門だったが、公害問題などで同業者が廃業するなか、飼育、解体まで手掛けるようになった。
「安全で新鮮なおいしい鴨肉を提供するために一貫生産にこだわっている。鴨ロースの造りは自慢の一品」と、5代目店主の津村佳彦さんは胸を張る。
合鴨とは、真鴨を交配して家畜化した「あひる」の肉のこと。同店では上質のチェリバレー種にこだわり、飼育にも手間を惜しまない。餌は独自に配合した無農薬のものを使用。奈良に有する約7千坪の広大な飼育場で平飼いし、ストレスなく育てている。
本店近くの飼育場の1階では、奈良から戻ってきた解体前のあひるが、ガァガァと鳴いていた。その2階には、孵化して間もないヒナが、かわいい姿で餌をついばんでいる。
孵化から解体までの日数が長いのも同店のこだわりだ。50~60日が一般的だが、75日間育てることで「肉質が適度にしまった、味に深みのあるおいしい合鴨になる」という。
卸先は、津村さんの目が届く京阪神の約100店舗に限定している。いずれも一流の料亭やレストランばかり。コストや生産効率よりも味を重視する姿勢が、プロの間で高い評価を得ている。
Well,-business is also ended on today in October-,☆. Today, in a hurry. Chief Yuichi Butler of present and a certain famous hotel who was working together at customer Hyatt Regency Hotel of yesterday. Though it's a holiday. Only 3 hours are during a holiday. ️ Which helped me❗ Thank you very much in HON MA, case trout☆ It's helped by various persons in HON MA. I express my gratitude to HON MA❗,️. Well,-please It's one in season from next month and this. Healthy vegetables also good for the one of diabetes It's RE made in Kawachi-nagano in November, oh, Kochi duck and collaboration of a topic nan pool sunchoke in a father farm and Tsumura main store of Osaka Matsubara where Mr. Toyotomi Hideyoshi was eaten preferably before before, too For Western food It's combination of a basic, isn't it? But By technology of Japanese food and idea. It'll be a new dish. Latin Osaka.❗,️? The Osaka? The area where w-like love is here .. it's regard in the local ingredients from Minami-osaka Details will be some other day. The place where the capacity for it was considered all the while. The encounter which is accidental with what when I drop by a container shop without any definite purpose? Do you buy an adult as much as I have that? But there are only 9. But it seems to be EE feeling,-w⁈ Gifu-ken Mino ware. The chic capacity with the blue The blue primary color is in itself, very. I'm too strong in the color which is a container even if a dish is dished up, and a dish isn't being conspicuous. The container which isn't liked. This is the blue decoration by which brown is a base. Umm, do you go well? A dish? As a result of the experimental production experimental production, a lot. ☆ It becomes good, and to which I have come- Well,-there isn't time, I'll exert myself. For everybody to enjoy himself-,☆. It's said that they also encouraged in culture in Osaka to taste sucker's gusto in Biwa-ko Lake after you assume that Toyotomi Hideyoshi ate duck preferably, and a castle resided is moved to Osaka from Nagahama in Omi. You don't know that it's unexpected that there is a producing center of duck sirloin and the duck you use in duck Nanba in Osaka. An origin dates back to Toyotomi Hideyoshi's encouraging in sucker's culture. The one which will eat "duck sukiyaki" on a day of a cow in the dog days with the Tenjin festival in the Edo Period was general in Osaka. Sucker's culture is industrialized in the Meiji last years, and Osaka develops as a grave producing center. About 200 producers existed until around 1965, and I was prospering. The center is the fen which spreads from Joto-ku, Osaka-shi to Matsubara-shi. I say that the number by which whole is to the extent it was dyed snow-white by the color of the wing, was kept then. The duck produced here was shipped to th

