れだん店主の奮闘記

2008年に大阪の谷町四丁目にオープンする「れだん」店主の開店までの苦闘を書いていきます。みなさん意見や感想を聞かせてください。応援してください。

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かもん

Author:かもん
FC2ブログへようこそ!今年2月に大阪の谷町4丁目にオープンする「れだん」店主の開店までの苦闘を書いていきます。みなさんの意見や感想聞かせてください。
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general master chef Colombo's supesal dish❗️
今日のお昼は、
れだん店主が、ハイアットリージェンシーサイパンで働いていた時のボス。総料理長コロンボさんの
大阪で凱旋スペシャルメニュー頂きに
行きました❗️

以前は、同じホテルで働いていたので、シェフコロンボさんの
お料理初めて頂きました❗️w

繊細なお味、見せ方、
火入れ、バランス素晴らしいです❗️

すっごく美味しかったです☆

そして、何よりシェフの優しい気持ちの入ったお料理!

こんな嬉しい幸せなことないです❗️

ハイアットリージェンシー大阪でランチ~☆

贅沢過ぎます.....w

ご馳走様でした!

今日も頑張ろ❗️

Today's lunch? It's RE, oh, the boss of the mark for which a store owner was working in Hyatt Regency Saipan. Mr. general master chef Colombo's It's in triumphant special having in Osaka. ❗ To which I went,️. I was working at the same hotel before, so Mr. chef Colombo's ️ w which had a dish for the first time❗ The delicate taste and how to show it. Ignition and a balance are wonderful❗,️. In Hyatt Regency Osaka, lunch-,☆. Too luxurious. .w Thank you for the meal! Some happy time. I also exert myself today❗,️.


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Surprise サプライズ❗️喜





サブライズ❗️

れだん店主が、
ハイアットリージェンシーサイパン都料理長の
時の
心の師匠❗️
MY BOSS❗️
シェフコロンボさん
(ハイアットリージェンシーサイパン総料理長❗️?)ご来店^o^

ハイアット大阪パティスリーシェフと

8年振りの再開。

なんで.....いきなり❗️?涙w

なるほど、。

ハイアットリージェンシー大阪
のプロモーションで、出張で......

今週日曜日昼のプロモーションに返り打ちしに行きます❗️w

人間的に凄く尊敬している
イタリア人の師匠❗️w

最後は、れだん店主ええ加減料理~w

まさかの⁈納豆ティラミス,長野パープル、ほうじ茶アイスクリーム..?...涙
イタリア人シェフに納豆ティラミス.....
お恥ずかしい.....w

でコース終了。涙

今日もバタバタやった❗️嬉

助っ人に来た嫁のおね姉さん
の娘さんさりちゃん❗️
現役高校生.....w
れだんスタッフ最年少~w

よぉ~働いてくれた❗️

有難う~~☆

約8年もこの地で、働いていると
信じられない事も起きますね❗️
良い意味で.....w

❗.
Surprise
It's RE, oh, a store owner is the one of the Hyatt Regency Saipan capital master chef. The one at the time Master❗ at the heart,️. Chef Colombo (Hyatt Regency Saipan general master chef❗️?)
MY BOSS!❗️
Coming ^o^ With Hyatt Osaka patisserie chef. Resumption of 8 year pretense. Why?. suddenly❗️? Tear w I see. Hyatt Regency Osaka It's by a business trip by the promotion which is so. ️ w which returns to a promotion at noon on Sunday of this week, and strikes it and goes to do❗ It's respected wonderfully in human way. Italian master❗,️ w The end is RE, oh, degree dish-w where a store owner is good The⁈ fermented soybeans Tiramisu which is really?.. a tear Be, course end. Tear ❗ Today also did one after another,️ Ureshi The wife's ONE elder sister who has come to the helper Daughter SARI where it's so❗,️. Activehigh school student. .w It's RE, oh, staff youngest-w YOO-️ which worked❗ Thank you very much-,-,☆.
本日休み頂いております。
9月20日日曜日、21日月曜日は、
連休頂いております。
ご迷惑お掛けしますが、宜しくお願いします~

2016年.....?
いや~そんな季節ですかね~❓

まだまだ自分的には、考えたく無い.....w
末恐ろしいか?.....

でも最近お客様からよく質問で、
今年もおせちやりますか?
良く問い合わせ頂き、
ついに今日予約とってもうた❗️w
そんなわけで、

予約スタート⁇w



興味のある方お早めにお願いします~

11月末には、締め切りになると思います~

テーマは、
普通に、手に入る気軽に買えるおせち料理は、なるべく避けて、
れだん名物?
他には無いオリジナルな手作り料理。
でも?
お正月に食べるお祝いの料理を指しておせち料理といいますが
その起源は古く、弥生時代といわれています。

当時の人々は、作物の収穫を季節ごとに神様に感謝し
生活の節目をつけていました。

自然の恵みや収穫に感謝して神様に供えたものを「節供(せっく)」といいます。

また、供えたものを料理して、
大漁や豊作を願い、自然の恵みに感謝して食べた料理を「節供料理」といいます。

この「節供料理」がおせち料理の始まりです。

なので、定番の抑えておきたい
意味のある縁起の良い定番も忘れずに.....

二段重 3~4人前
16500円
12月31日午後引き取りにいらっしゃる方限定
数量も限定

いや~ほんまに気の早いお話すみません.....

まだまだ今年は、これから❗️
終わらないですよ☆

皆様良いシルバーウィーク⁇
良い休日をお楽しみ下さいませ~w

No,-is it such season,❓ I don't have I wouldn't like still to think like myself. .w Is it dreadful?..... But it's a question recently well from a customer. Is osechi ryori also done this year? You often inquire about it. Even if reservations is made today at last, UTA❗,️ w By such reason. RE DAN is staff now,⁇ which isn't found perfectly It isn't able to contact with a decided child. Did it fly?. I say-happening and. I have to do something! A full staff has to be found. Can DON do the number?. I'm worried .....w To the one earliness in which you take an interest, please-. I think it'll be a deadline at the end of November-. Second dan juu 3-4 servings 16500 yen The one limitation which comes to take it back in the afternoon December 31 The quantity is also limited. No,-the story hasty in HON MA, excuse me. Still, this year, now❗,️. It doesn't end. Silver week⁇ to which everybody is preferred Please enjoy a good holiday,-w

野田阪神の寿司 もりさん
赤酢の研究~☆?

野田阪神にある江戸前鮨のお店

寿司 割烹 もり さん

4500円おまかせコース

お値打ちですね❗️

ご主人に赤酢のこと色々教わりました。

関西の酢飯は、関西寿司.....押し寿司文化で、砂糖の量が、半端なく多いようで、江戸前鮨には
向かないそうです☆

確かにシャリは、コクがありますが、甘さ控えめで、
よく酢締めしたネタや、
赤身との相性は、良いみたい!

赤酢も種類があって、
それぞれのお店の赤酢の選択や数種類混ぜて合わしたり
それぞれのお店の個性があるようですね❗️
まだまだ勉強が必要です☆
鴫野の知春さんに行きたいです!
中々予約取れない.....?

月曜日休みぽいですね.....
とほほ.....

A study of red vinegar-,☆? Store of the sushi in the Tokyo style in Noda Hanshin Sushi Japanese-style cooking Leakage, oh. 4500 yen leaving course It's worth❗,️. Red vinegar was learned variously for your husband. Vinegared rice from Kansai is Kansai sushi.. it's Osaka-style pressed sushi culture and seems large in the quantity of sugar without incompleteness in sushi in the Tokyo style It's said that they don't turn☆. Rice grains are rich for certain, but it's sweetness humbleness. The ingredient for sushi vinegar end made good and. I think that the chemistry with the lean is good! After there is also a kind red vinegar. Choice of red vinegar from respective stores and, several kinds are mixed and added, and. They seem to have individuality of the respective stores❗,️. Study is still needed. I'd like to go to Chiharu in Shigino! Isn't reservation made easily? It's holiday Monday looking, isn't it? Cheek.

関西初出店!!京鼎樓ミント神戸店9月18日 OPEN(予定)致します。
さぁ~今週はじまりました!

孤独な戦い❗️?w

今日は、なんと神戸ミント台湾小籠包の料理長をこき使うという無茶な日?❗️w

有難う~
料理長 近藤ちゃん❗️

さっすが料理長難なくこなしてくれました!
流石やね~☆

皆様9月18日オープン以降
遊びに行ってくださいませ~w

ほんまに小籠包は、絶品です☆

Well,-it has started this week! Lonely war❗,️? w The absurd day when today fags a master chef of Kobe mint Taiwanese Kogome package with what? ❗️ w. Thank you very much-. A master chef Kondo❗,️. He guessed, but with no trouble a master chef made up! That isn't liked indeed-,☆. After everybody is openhearted on September 18. Please go out to play,-w Kogome package is a nonesuch in HON MA☆.


奈良県吉野上北山で松茸狩り❓w
奈良県上北山鹿狩りリベンジ❗️

松茸狩り❓w

多分?決定❗️

昨夜は、
奈良県上北山の猟師原口さんとエンドウさんご来店~

またまたリベンジさせて、
頂けるそうで、
やっぱり自然の厳しさを感じて!.....w
料理を創造していきたい❗️

多分?
9月末か?
10月始め

松茸狩り❗️?w

行きます❗️

えーの採れたら、

れだんで、大判振る舞いです☆

多分一日限定☆

いつかは?不明.....

皆様お楽しみに~

吉野鹿ソーセージ復活!

自家製じゃ無いので、

1本300円~

横流し~利益ゼロ.....w

コースプラスで、お願い❗️


桜川の田中酒飯店さん
2週間前~

休日定番深夜一人飲みに.....

南堀江のバルディーニの
元オーナーさんが開いた
炭火焼きとお酒のお店❗️

桜川にある
田中酒飯店さんで.....

西洋料理人が発想する
お手軽炭火焼きとお酒のお店。

日本料理の料理人とは、
違う視点で......

勉強になります~

田中さんの人柄も癒されますねぇ~

お勧めです☆

白ワインなのに、日本酒でゆう
熟成酒?
珍しいお酒…?
見た目は、ロゼワインやね~w
ワインも勉強したいけど
奥深いねぇ~

ビオワイン中心でお値打ち価格❗️

日本酒も大吟醸からマニア系までグラス480円均一

アボガド豆腐や、
鰆のタタキや、西成ホルモン、
わさび枝豆や、おからマヨや
豚足グリルや焼きなす豚足煮こごりや.....

オシャレな落ち着く空間て、
深夜2時まで営業
有難い

家の近所にあれば、
連日寝不足確定やね~w

2 weeks before- To drink a person of holiday basic late at night. Ball Dini's in Minami-horie A former owner held. Charcoal grill and store❗ of liquor,️. It's in Sakuragawa. At Mr. Tanaka liquor Chinese restaurant. A Western food person thinks. Store of easy charcoal grill and liquor. With a cook of Japanese food By a different viewpoint. It'll be study-. The personality of Mr. Tanaka is also healed, I don't have that. It's recommended. Though it's white wine, it's sake, Yuu. Maturity liquor? Unusual liquor...? The appearance is rose wine and w I don't have. I'd like also to study wine. Deep, I don't have that. At the Biot wine center, equal price❗,️. 480 yen of glass is also uniform from Daiginjo to the enthusiast system sake. Avocado tofu and. Spanish mackerel mince and Nishinari hormone. Japanese horseradish green soybeans and tofu refuse MAYO and. A pig foot grill and the pig foot jelled fish soup which is baked and accomplished and. Fashionable, kuukan which cools down, please. It's run until late at night 2:00. I'm thankful. When it's in the neighborhood of the house. I don't have enough sleep every day, fixation and w I don't have

9月の定休日のお知らせ
9月の定休日のお知らせ



6日月曜日
13日日曜日
14日月曜日
20日日曜日
21日月曜日
28日月曜日

いつも直前ですみません。
宜しくお願いします❗️

キリンビール秋限定~

秋味❗️

限定24本!
皆様お楽しみに~

ニューフェイス~ New STAFF~
れだん以前スタッフのアーティスト内田京介君と

ニューフェイス 25歳 女の子~☆ れだんのお客様~w
さやかちゃんがお手伝いして
くれることになりました。
ほんまに直前まで、見つからず.....
とりあえず
手伝ってくれる人探し
色んな方々に協力頂き何とか
目処がつきました!
ほんまに有難うございます☆

れだん珍しく若い女性スタッフ❗️w

皆様お楽しみに~w
お待ちしております~~





10月からは、26歳日本料理経験有り
の男子が、フルタイムで、
入ってくれる予定です

It's RE, oh, with Mr. artist Kyousuke Uchida of the previous staff. New face 25 years old A girl-,☆ Customer-w in RE DAN. Sayaka help me, please. It's going to draw in. Even just before, it isn't found in HON MA. For now. The person search which helps me You cooperate with various persons, somehow. It was in prospect! Thank you very much in HON MA☆. It's RE, oh, female staff❗ young unusually,️ w For everybody to enjoy himself,-w I'm waiting-,- I have a Japanese food experience 26 years old from October. The boy who is so is full-time. It's expected to enter.
れだんとっきー卒業イベント~
ただいま❗️?w

帰ってきました。我が家.....w

昨夜は、れだんとっきー卒業イベント!

れだんとっきー最終日。

ほんまにほんまに沢山方々が、
ご来店して頂き本当に有難うございます❗️
ケーキやお酒や
数え切れんぐらい頂き皆様有難うございます!
言葉だけでは言い合わせれない
です!ホンマ

れだんは爆裂状態で、皆様ご迷惑
お掛けしました!

いつもは、有る程度人数制限するのですが、
れだんとっきー最終日。
盛大に送り出してあげたくて
無茶しました❗️
ゴメンなさい.....w
握り鮨コーナーも完全にパンク状態.....
料理が、皆さんに満足出来る程提供出来たは、ホンマに不安ですが、
れだんとっきーは、
皆様に感謝の気持ちと色んな様々な思いが、
あったようで、
熱い涙の最終日になりました^o^

ホンマに最後までようやってくれた。
お疲れさん☆

これからがスタートライン。
ほんまに
自分との戦い❗️w

自分のケツ叩いて励めよ❗️



遊び心も忘れずにね~

れだん店主は、営業終了後、
片付け、大掃除済まして、
はい❗️

イベントにも来てくれた
早朝4時半から、東京から
引越しして来た調理師学校の
友人と
今月神戸ミントオープン予定の小籠包のお店料理長近藤ちゃん(旧友)と作戦会議。

2015年9月18日(金)11時オープン
京鼎樓(ジンディンロウ)ミント神戸店
〒651-0096 神戸市中央区雲井通7-1-1 ミント神戸7F
営業時間:11:00~23:00
(ラストオーダー22:00)

明後日火曜日だけ、和食研修がてら?、れだんに一日だけお手伝いしてくれます~
ほんまに有難い❗️
中国料理の料理長とコラボ❗️w
ついでに色々中国料理や点心
教わろう~w

ヤバイ早よ~帰ろう朝6時半!

新世界24時間串カツ
新世界 おやじの 串や 新世界本店

❗ Just now,️? w I was returning. My home. .w Last night is RE, oh, KKI graduation event! It's RE, oh, the KKI last day. In HONMANIHONMA, many persons. Come and thank you very much really❗,️. A cake and liquor and. I receive so that you can't finish counting, and thank you very much for your everybody! It can't be agreed in advance only by words. It's so! True RE DAN is in the explosive state, and everybody is troubled. I called! The degree number of people which is here is always restricted. It's RE, oh, the KKI last day. After I'd like to see off magnificently. Reckless❗️ I'm sorry, do. .w A hand-rolled sushi section also bursts perfectly, the state. I'm really anxious about HA which could be offered so that everyone can meet a dish. It's RE, oh, KKI? For everybody, gratitude and various various expectation. They seem to have had that. The ^o^ which was the last day of a hot tear It's really last, oh, I'll go out, it drew in. Mr. fatigue☆ It's scratch line from this. In HON MA. War❗ with oneself,️ w Hit the bottom and apply oneself❗,️. Now, a late riser? DEE which isn't in common use-,-,-,☆?.....w Without also forgetting a youthful spirit, I don't have that. It's RE, oh, after a store owner runs it. After it's put away and clean-up is finished. Yes,❗️ You have also come to the event. It's from Tokyo early in the morning from 4:30. The one from the licensed cook school which has moved and has come With my friend. Store master chef Kondo of Kogome package who is planning to open Kobe mint this month (old friend) and strategy meeting. It's open at 11:00 Friday on September 18, 2015. kyoukanaerou (JINDINROU) mint Kobe store 〒 651-0096 7-1-1, Kumoidoori, Chuo-ku, Kobe-shi Mint Kobe 7F :11:00-23:00 of business hours (Last call 22:00) Only on Tuesday the day after tomorrow, Japanese food, while doing study? I'll help me for only one day in 、 RE DAN-. ️ Thankful in HON MA❗ A master chef of Chinese food and collaboration❗,️ w Also variously, Chinese food and dim sum -w I'll learn It's YABAI sou-, morning 6:30 when I'll return! A new world 24 hour broiled cutlet on a skewer A new world Father's skewer and new world main store




残業~ Overtime work







営業後の仕込み仕込み仕込み仕込み.....w

いよいよ明後日れれだんとっきー

卒業イベント(秋祭り~~)

........... あ~終わりが見えん❗️w

頑張れ自分.....❗️?w

皆様お楽しみに

れだん店主は、握り鮨マシーン化して

握りまくりまっせ~

気合い入れて行きましょう~☆

しびれよ~う
四川麻婆豆腐もお楽しみに~
新作~☆ NEW DISH、~






新作~☆

秋刀魚のつみれの冷製~
秋刀魚の出汁煮こごり
焼き秋茄子、花穂、
おろし生姜、振り酢橘

まだ昼間は、暑い日が続いてお
ります.....

秋刀魚のつみれを冷製で~
秋刀魚の頭、骨を干して取
った出汁の煮こごりと共に
秋刀魚の旨味、
十分の白味噌仕立ての冷た
い椀 物❗️^o^

イベントの仕込みも
ぼちぼち.....

A new design-,☆. Of a saury dumpling, cold-. Soup stock jelled fish soup of saury Baking autumn eggplant and a spica. Grated ginger and pretense Citrus sudachi A hot day still continues in the daytime, and, O. RIMASU. A saury dumpling, cold,-. A head of saury and a bone are dried, and, shu. With jelled fish soup of TTA soup stock. The flavor of the saury. Enough cold bowl Thing❗,️, ^o^ Acquirement of an event. Soon.
れだん親父の河内長野農園で


9月は、バイトさん何とか
日替わりで、こなして行く予定です☆
少し制限してお客様満足度下がらないようにと考えております。
皆様お手柔らかにお願いします~~~w

どうなるか?皆様お楽しみに~



さ~て8月も最終日。
子供たちも夏休み今日で終わり~

れだんも9月のメニュー替え

今年の8月は、猛暑日続きましたが、
後半は、涼しい日が、続き今年は、秋を感じるタイミングが早いようですね~

日本は、ほんまに四季があり、
それぞれの季節の旬の食材に恵まれて、感受性も豊かになるし、素晴らしい環境だと感じますね~

秋、今が旬の秋刀魚をれだん風に色んな食べ方の提案の一皿、
羊を使った朴葉焼き、鱧と松茸土瓶蒸し.....

器は、松葉を使って秋を演出出来れば.....

まだ妄想半分ですが.....

本日は、午前中は、子供たちと遊んで、
今から、冷凍ストッカーだいぶ
ヤバくなってきてるので、
交換しようと思います。
後、
れだん親父が、河内長野でやってくれているれだん農園❗️?w
大げさやけど、
顔出しに行ってきます~

穂紫蘇や、大葉、野菜
菊芋の成長具合とか、他の野菜後は、
南天や、落ち葉など、
摘んでこようと思います

雨降ってるけどバイクで頑張ります~w

The end- RE DAN also changes the menus of September. In August of this year, heat wave Japan continued. A cool day continues in the second half, and the timing which feels autumn seems early this year-, doesn't it? There are four seasons in HON MA in Japan. It's felt it's blessed with the respective seasonal ingredients in season, and the environment that the susceptibility also becomes abundant and is wonderful, I don't have that. The saury by which autumn and now are season, it's RE, oh, one dish of the suggestion which is various how to eat in a wind. bokuha baking with mutton, pike eel and matsutake mushroom boiled dish in a teapot. When the capacity can produce autumn using Matsuba. It's still half of delusion. After the morning plays with children today. It's frozen now, a stocker, a lot. Because it's becoming dicey. I think I'll exchange it. Also It's RE, oh, my father is RE doing at Kawachi-nagano, oh, farm❗,️? w Maybe it's big, I burn myself. I go to visit-. Ear perilla, megaphyll and vegetables One behind the other vegetables of the grown-up condition of the sunchoke? A nandin and a fallen leaf. I think I'll pick. -w it's raining, but which exerts itself by motorcycle


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